Alla inlägg under juni 2008

Av Cecilia - 16 juni 2008 09:00

Igår var det andra gången på Musse/Tuddes agilitykurs. Men vi kunde tyvärr inte vara med.

Av Cecilia - 16 juni 2008 08:57

I söndags så var båda gossarna anmälda till utställningen, men vi ställde inte någon av dom. Däremot så var vi där och tittade lite på förmiddagen eftersom jag skulle leverera grejer dit. Men vi åkte från utställningen redan vid halv tolv eftersom vi skulle hinna till Luleå före Biltema stänger.

Av Cecilia - 16 juni 2008 08:35

I torsdags så började jag och Tudde våran agilitykurs hos www.kbhk.se


Det gick inte alls bra! Tudde var totalt okoncentrerad, mest troligtvis så beror det nog på att Tudde har fullt upp med att drömma om Molly. Molly är i löp så Tudde som annars aldrig gnäller går runt och gnäller för sig själv och sitter vid dörren eller kollar ut genom fönstret. Tudde och Molly har inte träffas under tiden som Molly har löpt, men ändå så vet han att hon löper.


Hur som helst så på agilityn så började vi med att lära hundarna att hoppa över enkla hinder. När hindrerna var låga så hoppade inte Tudde över, utan han klev över. Då provade vi att höja hindret lite så att han skulle vara tvungen att hoppa, men då kröp han under istället. Lillgossen, han är så lustig.


Som tur var så hade jag med mig Musse så jag bytte till honom efter halva passet och han hoppade och var jätteglad som om han aldrig hade gjort något annat.


Så nu har Musse fått ta över Tuddes kurs, åtminstone tillfälligt så länge som Molly är i löp. Jag tror fortfarande att agility är Tuddes grej, jag ska ta och göra ett nytt försök när Molly har slutat löpa.

Av Cecilia - 12 juni 2008 16:08

Igår var Emilia och Tudor på sin lydnadskurs.


Den här gången så var dom och promenerade i skogen.


Tudde skötte sig exemplariskt, två gånger så var han på väg till en annan hund, men så fort Emilia sa "hit" så kom han direkt.


Ikväll så ska jag börja på en agilitykurs med Tudde, viltspårkursen tog slut i tisdags och nästa vecka på tisdag så är det sista gången på lydnadskursen.


Tudde är en sån hund som tycker om att få lära sig saker, så vi får se vad han tycker om agility. Det ska i alla fall bli skoj, det är första gången jag och Tudde ska gå en kurs tillsammans. Tudde har gått flera kurser, men då är det Roger eller Emilia som har gått med honom.


Undra vad Musse skulle vilja gå för kurs... Vi har gått valpkurs, tävlingslydnad, agility och viltspår. Men han har inte fastnat för något av det. Han trivs nog bäst när han får vara ute och resa, nosa kissfläckar, jaga boll i hotellkorridorer, åka bil och vara husses soffvärmare...:-)

Av Cecilia - 11 juni 2008 17:57

Igår var Rogga och Tudde på sin viltspårkurs. Tudde hade varit jätteduktig så snart börjar det bli dags för att tävla i viltspår. Vi ska dock avvakta lite till eftersom Emilia ska ställa ut Tudde ett antal helger i rad, dom andra hundarna på viltspårkursen kommer att tävla nu till helgen här i Kiruna. Men Tudde ska på utställning istället.

Av Cecilia - 11 juni 2008 17:56

Tyvärr så missade Tudde och Emilia sin kurs igår eftersom det krockade med Tuddes viltspårkurs.

Av Cecilia - 10 juni 2008 22:19

Bild 1 är på BIR & BIM i Trondheim.

Bild 2 är tagen från mitt köksfönster i måndags när vi kom hem.


Tudor blev BIR med CERT och CACIB och därmed NUCH! Domare var Marion Spavin från England, 5 hanar och 6 tikar deltog.


Vi har haft en trevlig helg tillsammans med Eva och Tequila. Jag, Millo och gossarna flög ner till Stockholm i fredags för att sedan fortsätta med bil till Vänersborg. Efter utställningen så körde vi vidare till Trondheim där vi sov över på ett hotell som jag hade fått för mig låg en bit utanför centrum, men det visade sig att hotellet låg mitt på torget bland alla krogar, men det gick bra ändå. På väg till Trondheim så stannade vi och badade i en sjö något som jag och Millo har väntat på hela vintern. Men hade vi vetat vad som väntade när vi kom hem så hade vi nog tagit en längre bad än dom fem minutrarna som vi badade. Efter utställningen på söndagen så körde vi över till Östersund för att sedan ta tåget hem. I måndags när vi kom hem så möttes vi av ett fint juniväder (se bild 2)...


Till helgen är det dags för utställning igen. Tudde fyllde två år i fredags så nu är det hans tur att vara på utställningar, han är hittills bara utställd fyra gånger i Sverige.


Tack Eva för dom fina bilderna på gossarna!

Av Cecilia - 10 juni 2008 22:15

Emilia och Musse vann juniorhandlingen!

Domare var Ann-Christin Johansson från Sverige.

Ovido - Quiz & Flashcards