Alla inlägg den 24 juni 2008

Av Cecilia - 24 juni 2008 22:08

Igår var Tudde och Rogga och tränade viltspår. Det hade tydligen inte gått så väldigt bra. Men det är nog lite överkurs att spåra nu eftersom det har  regnat i nästan en vecka, så det lär ju inte hinna torka upp till det att dom ska tävla. Varken jag eller Rogga vet hur ett viltspårprov går till så vi har anmält honom för att se hur det fungerar och vad dom ska träna vidare på. Så vi har inte större förhoppningar att han ska bli godkänd. Men till Gällivaretävlingen i augusti så hoppas vi att han ska vara "färdig" för tävlingar.


Nu har Rogga och Tudde i alla fall börjar hårdträna, tidigare så har jag muttrat lite när dom har tränat eftersom jag har velat ha den sista svenska certet på honom före det att dom börjar spåra alltför mycket. Det sliter enormt på pälsen av att spåra, Tudde som har haft värsta tomteskägget på bröstet har bara på den månaden vi har haft barmark nött bort en massa. Att gå med nosen i backen i sex-sju hundra meter tar nog knäcken på de flesta pälsar.


Nu är det ju lite försent att börja muttra om att pälsen slits av att spåra...:-) Men Tudde är ju faktiskt anmäld till tre finska utställningar inom kort. Fast huvudsaken är att lilla gossen är glad och det är han när han får spåra. Tudde tycker det är helt OK att vara på utställningar, men han är absolut ingen "showig" hund som gillar att visa upp sig till skillnad mot Musse som tycker om att visa upp sig och oftast viftar på svansen till domaren.


Ja ja nu ska jag sluta gnälla om pälsen. Det är ju faktiskt kul att Tudde ska få vara husses älghund under oktoberjakten. Och skulle Tudde få välja själv så är nog inte valet så svårt mellan att vara på älgjakt och försöka få det finska certet och sedan sista cacibet, så är nog hans val inte svårt...

Av Cecilia - 24 juni 2008 22:00

Igår var jag, Emilia och Musse på agilitykursen.


Det gick så där, han tycker det är kul i början, men efter halva passet så lessnar han. Snart har vi gått igenom alla hinder, så nu har vi börjat tränat på kombinationer med tre hinder i rad. Musses favorit än så länge är A-hindret, platta tunneln är ingen direkt favorit. Efter kursen så tränade Emilia lite med Tudde, han var jätteduktig och tyckte det var jätteroligt. Så när nästa agilitykurs startar så ska han få gå kurs med Emilia istället för med mig.


Jag och Musse ska nog åka och tjuvträna lite imorgon kväll inför torsdagens agilitykurs, men man kan inte träna varje dag heller för då lessnar han. Men det skulle ju vara kul om vi lyckas fixa den platta tunneln utan att man ska behöva hålla upp släpet till honom.

Ovido - Quiz & Flashcards