Alla inlägg under november 2006

Av Cecilia - 9 november 2006 16:13

Musse brukar aldrig dra iväg när han är lös, men idag så gjorde han det. Jag ropade flera gånger efter honom men han vägrade komma, han hörde nog skidåkarna en bit bort. När Tudor såg att Musse drog iväg så sprang han efter, jag provade ropa efter honom men han lyssnade inte heller. Då ropade jag "Var så god" till Tudor, då kom han tillbaka som ett skott till mig. Så jag satte Tudor i koppel och gick i motsatt håll från Musse, då dröjde det inte länge innan Musse kom tillbaka.Vilken tur att Tudor är ett matvrak...:-)Här är det perfekt väder och tillräckligt kallt för att det inte ska bli snöbollar i deras päls. Det börjar skymma redan vid två tiden nu, så det är inte länge kvar till solen försvinner helt.

Av Cecilia - 5 november 2006 18:14

Emilia och Musse vann Barn med hund i konkurrans med femton andra barn och deras hundar.Det var fem ekipage som blev utplockade och som skulle placeras, Emilia och Musse var en av dessa. Dessa fem ekipage fick då visa upp sig igen för domaren och då blev Emilia och Musse placerade som vinnare.Grattis syrran!

Av Cecilia - 5 november 2006 18:06

Emilia visade Tudor också.Tudors kritik, domare Susanne Öhman.5 månader. Söt lovande kille. Sött huvud och uttryck.Fin hals och överlinje. Välvinklad fram och bak.Fin välskött päls. Rör sig med härlig drive.Trevligt temperament. Multiproffsigt visad.

Av Cecilia - 5 november 2006 18:02

Emilia visade Musse idag och han gick mycket bra med henne.Musses kritik, domare Susanne Öhman.Söt kille med fint huvud och uttryck.Härlig hals och resning. Välvinklad fram och bak.Välskött päls. Rör sig flott och elegant. Trevligt temperament. Välvisad.

Av Cecilia - 5 november 2006 17:55

Emilia visade Mira idag och det gick jättebra. Domaren sa att Mira och Troy som blev BIR var jämna men Troy rörde sig bättre, medan Mira hade en bättre päls och var mer välutvecklad.För er som inte vet vem Mira är så är det Elisabeths hund som Emilia är lillmatte till. Mira är en Welsh Springer Spaniel och heter egentligen Ta Wei's Blixthalka.

Av Cecilia - 1 november 2006 22:53

Jag har anmält Musse till en två dagars utställning i Vilnius i december, Christmas Cup International Dog Show.Det ska bli roligt, fast det är lite trist att åka ensam. Roger stannar i Stockholm hos sin syster under tiden jag och Musse är i Litauen. Skulle Roger följa med till Litauen så skulle en biljett kosta 5200:- och det är nästan lite väl dyrt (=tokdyrt), man kommer ju till och med till USA för dom pengarna. Jag har en gratis flygresa så jag betalar bara flygskatten på några hundra och sedan trehundra för Musse när han åker i väskan.Jag ringde till kennelklubben i Litauen och frågade vad dom har för regler och som jag förstod det så måste hunden vara femton månader för att få tävla om cert. Musse är bara fjorton månader när vi är där, men tydligen så tävlar juniorer om ett juniorcert. Det spelar ändå ingen större roll, det är kul bara att få vara med.Jag har ringt flera gånger till deras kennelklubb, men eftersom ingen av dom pratar engelska så skulle jag återkomma, efter några samtal så var äntligen kvinnan som kunde lite engelska på plats så då fick jag i alla fall svar på mina frågor. Samma sak med hotellen, ingen kan engelska! Det går att boka via internet, men eftersom jag har hund så måste man ringa och fråga om det går bra och på det ena Scandichotellet så kunde dom faktiskt bra engelska! Så då bokade vi rum där, hoppas bara att det inte är alltför långt bort från utställningsplatsen.

Ovido - Quiz & Flashcards