Alla inlägg den 27 maj 2008

Av Cecilia - 27 maj 2008 21:55

Idag har Tudde och Rogga varit på sin viltspårkurs. Det hade gått jättebra och Tudde gillar verkligen att spåra. Fast det gör i och för sig dom flesta hundar, Musse är också jätteduktig, men han är alldeles för sölig och spårnoga för att kunna tävla, men att gå ett kortare viltspår tycker han är jättekul.


Jag har inte själv varit och tittat på kursen, men det verkar som om det är samma folk som går den här kursen som gick en viltspårkurs förra sommaren när både Tudde och Musse gick. Dom andra ska tävla 15:e juni, men inte Tudde eftersom vi ska på utställning den dagen.


Däremot så har jag fullt upp så fort Rogga har tränat spår med gossarna, spana in en trött och nöjd hund som precis är hemkommen från träningen (nu två timmar senare så är han dock ren igen efter en vända i badkaret).


Om det är någon som vill gå viltspårkurs så brukar SSRK's lokalföreningar ordna kurser. Fast vill ni ha en perfekt päls så rekommenderas det inte eftersom det sliter oerhört på pälsen, hunden går med nosen nere hela tiden och har en sele på som nöter eftersom man själv går femton meter bak i änden på en spårlina. Så det går inte alls att jämföra med en valig skogspromenad. Men som sagt, hunden uppskattar med all säkerhet att få spåra...

Ovido - Quiz & Flashcards